С любов от Стражица!

С любов от Стражица!
22 април 2024
Ще ви дам още една мила история.
Помните ли, че преди време ви разказвах за една жена - Виолета Софрониева от Стражица? Тя няма интернет, но получила като подарък моят роман "Чорбаджи Русановите дъщери". И с прочитането му, разправя: "Направо полудях!" Питала, разпитвала и по някакъв начин, от данни на пратката, намерила моя телефонен номер:
-Ели, - почти плаче по телефона. - Може би не е редно да ти говоря на "ти" и да ти звъня, но не можех иначе. Тази книга, така ме разтърси от дън душа, толкова близка ми стана чрез нея ти самата, че нямаше как да се сдържа, трябваше да се свържа с теб! Това е велика книга, как така не те пишат по вестниците, не те дават по телевизията заради нея? Ами, това е голям роман, удря право в сърцето, и плаках, и се радвах с него. Не, аз ще се обадя на телевизиите, ще звъня по редакциите. Тия хора луди ли си, да не те представят пред хората?
-Чакай, чакай малко! - позасмях се аз, но ми стана и много мило, признавам си. - Не се бой, няма конспирация срещу мен, не е нарочно от страна на медиите. Никой не ми е враг и не се опитват да ме заглушат. Просто, аз сама съм избрала, да не давам интервюта. Така искам.
-Че как така? Не може да бъде! За теб трябва да знае цяла България, целия свят!
-Няма нужда! - казвам й. - Който трябва, той ме е научил. Това ми е достатъчно.
Ей така тръгна разговорът ни. Впоследствие тя ми се обади още няколко пъти, молейки ме, ако имам път към Стражица, да намина.
-Можеш да дойдеш за ден, за два, ако искаш цял месец стой!- ми вика. - Аз ще съм много щастлива!
Поръча си по телефона всичките ми книги/не умее по сайта/ и ми остана върла почитателка.
Днес, докато се прибирахме към Варна, видяхме разклона за Стражица и аз реших да я изненадам за едно кратко свиждане. Няма да ви разказвам подробно как с премалели нозе тя пристигна на центъра. Прегръдки, прегръдки, та имаше даже и сълзи. Нямах време за дълги приказки, но половин час й отделих. Не можете да си представите какво беше преживяването от тази среща! Изглежда, животът много ме обича, за да поставя на пътя ми такива хора!❤️❤️❤️

Гостуване в Търнава22 април 2024

Какво да ви кажа за гостуването ми там? То, аз вече в тоя край не съм на гости, а като у дома си. Мога със сигурност да предположа, че в Търнава си ме обичат като своя...

прочети още

Гостуване в Хърлец 20 април 2024

Представяне в Хърлец! Организация, прегръдки, усмивки, добро настроение. А бе, бях си на свое място, в свои води! Чувствам се изключително благодарна! А Теди Симова ни отдели цял свой ден да ни разхожда. Тия хора са хубави хора.

прочети още

В Крушовица20 април 2024

Хубав празник, с богата програма!

прочети още

Гостуване в Козлодуй19 април 2024

Страхотна организация, пълен до вратите салон, срещнах много познати само от страницата ми лица , настаняването - без думи. За такива вечери си струва дългия път! Благодаря, Козлодуй!❤️

прочети още

Гостуване в Долни Вадин18 април 2024

Не знам какво повече от това великолепно посрещане може да иска един автор. А хората... те са не само приветливи, не дори топли, а направо горещи.❤️❤️❤️

прочети още

Гостуване в Климент 13 май 2023

Лелеееееее, село Климент и кмет Мано Манов. Ей това е едната част от снимките по посрещането ми. За тази среща може да се напише роман. Това турне... ме срещна с прекрасни хора!

прочети още

Гостуване в Калояново12 май 2023

Посрещане в Калояново! Прекрасна организация от г-н Петър Петров и г-жа Милена Въжарова

прочети още

Гостуване във Ветрен дол12 май 2023

Посрещане във Ветрен дол. Благодаря на Вили Цинцарова!

прочети още

Гостуване в Девин11 май 2023

Уау - посрещане в Девин! И не искат да ме пускат, ей!

прочети още

Гостуване в Пъдарско10 май 2023

Посрещане в село Пъдарско, в читалището.

прочети още

Гостуване в Търнава27 април 2023

Посрещането ми в Търнава. Знаете ли... аз може и да си остана в този край за по-дълго. Хареса ми.

прочети още

Гостуване в Хърлец 26 април 2023

Ох, Хърлец! С една дума ще го кажа - ЗНАМЕНАТЕЛНО! То топлина, посрещане, обич, прегръдки, вълнения! Нямам думи! А малката Ния дори ми пя, сладурката! Първа партида снимки.

прочети още

Гостуване във Видин25 април 2023

Посрещане-премиера във Видин. Читалище "Цвят"

прочети още